Misschien merk je dat je nu niet op de ‘goede weg zit’. En wanneer je nadenkt over hetgeen wat je wel wilt, dan blokkeer je of komen er allemaal beren op de weg. Hoe zorg je dan toch dat je wel iets gaat veranderen?

Wanneer ik aan iemand vraag: “wat zou je wel willen”? Dan wordt daar kort iets over gezegd en daarna komen er snel en gemakkelijk beren op de weg.

“Ja maar daar heb ik geen opleiding voor” “Dat kan ik niet maken tegenover mijn werkgever” “Ja maar dan moet het wel lukken”

Ik herken die gedachten als geen ander. En heel lomp gezegd; als ik daarin was blijven hangen had ik nu geen goed lopende onderneming gehad.

Want wat ik heb geleerd is dat; hoe meer je na blijft denken over de beren op de weg, hoe minder je in beweging gaat komen. En hoe meer je gaat nadenken over hoe het wel kan, hoe groter de kans is dat je in beweging komt.

Maar goed, als die beren er dan toch zijn.. bedenk je dan; ‘hoe waar zijn ze eigenlijk’? Weet je zeker dat je een opleiding nodig hebt om daar te komen? Is dat absoluut de waarheid dat je het niet kunt maken tegenover je werkgever? Heb je er bewijs voor dat het erg is wanneer het je niet lukt? Stel dat dit allemaal niet de waarheid is, wat kun je dan nu wel gaan doen?

Zet die beren dus even in de koelkast, ze komen er op een gegeven moment, wanneer ze noodzakelijk zijn te onderzoeken, uit. Dan zijn ze lekker afgekoeld en prima te handelen. Blijf kijken naar wat wel mogelijk is zodat ook jij van je droom werkelijkheid gaat maken. Hoe blij word je daar dan van?

Ik hou ervan me samen daarop te focussen en dat we later de beren op de weg, die dan ineens veel kleiner zijn, onder uit te schoffelen 🙂 Bam!

Blijf niet te veel staren naar de gehele trap. Zet gewoon je eerste stap!