Heb je in de gaten hoeveel keuzes je elke dag kunt maken? Dat is gewoon bizar! Ergens ook wel fijn want je kunt kiezen wat jij wilt. Maar helaas is het meestal zo; hoe meer keuzes je hebt hoe moeilijker het is er een te maken. Want weet jij precies wat er bij jou past en hoe je een keuze maakt?

We leven nu in een maatschappij waarin je steeds meer te kiezen hebt. En je kunt alles makkelijk vergelijken met anderen, door bijvoorbeeld Instagram. Dat kan allemaal veel stress en gedoe opleveren. Het is namelijk nooit goed genoeg.

Vroeger hadden we keuze tussen paprika, naturel en als je geluk had bolognese chips. En nu zit het schap bomvol verschillende smaken chips. Zelfs bij een redelijk onbelangrijk iets als chips, kun je al moeite hebben om te kiezen. Omdat er gewoon te veel te kiezen valt. Dat kan je verlammen.

Oh ja, ik heb trouwens een extra uitdaging, mijn vriend en ik zitten met vrijwel alles op 1 lijn behalve de chips keuze. Dus wij doen er extra lang over om een keuze te maken, wat een moeilijk leven 😉.

Oké, dat ging over chips maar wij hebben wel belangrijke keuzes te maken toch? Of bestaat jouw leven uit bankhangen en je vol vreten? 😉. Van mij mag je, maar ik denk dat je andere dingen aan je hoofd hebt dan een bepaalde chips keuze. Bijvoorbeeld of je nu op het goede pad bent, doe je wat je écht leuk vindt of wil je misschien wisselen van baan? Of heb je nog geen baan maar weet je ook niet wat er bij jou past? En wat past er überhaupt bij jou en de nog lastigere vragen; wat is eigenlijk jouw bijdrage aan deze hele wereld? Doe jij de dingen waar je achter staat? En waarom doe je wat je doet? Pff dat is pas een moeilijk leven 😉.

Naast het maken van keuzes is er misschien nog een heel ander probleem. Namelijk dat je soms geen keuze wilt maken. Je wilt gewoon alles en je moet alle ballen hoog houden. En dat kan allemaal best want anderen doen dat ook, toch? Die anderen hebben een enorm succesvolle carrière, wonen mooi, hebben een fantastische sociale omgeving en gaan vaak op vakantie. Ze zijn sportief, knap, slank en continue gelukkig. Oh ja, en hebben ook tijd voor zichzelf en hebben hobby’s. Ja.. niet dus. Totaal niet realistisch al lijkt het wel zo. Ook die mensen ervaren druk, spanning en stress. Net als jij dat hebt om alles zo goed mogelijk te doen en om gelukkig te zijn.

Veel mensen hebben last van deze twijfels en dilemma’s. En lopen rond met vragen zoals wie ben ik en wat wil ik, daar kun je je hele leven mee bezig houden. Het is alleen wel zo, hoe eerder je jezelf deze vragen stelt, hoe eerder het leven duidelijker voor je wordt en hoe makkelijker het dan ook is om keuzes te maken. Nienke Wijnants (Psycholoog en auteur Twintigerstwijfels & Dertigersdillema én het boek Wie ben ik en wat wil ik) zei: “Jezelf deze vragen rond je twintigste/dertigste stellen is de griepprik tegen een midlifecrisis”.

Daar ben ik het helemaal mee eens. Hoe eerder je hiermee aan de slag gaat, hoe langer je de tijd hebt om er de vruchten van te plukken!

Dus wil je weten welke “chips” je moet kiezen? Dan weet je wat je te doen staat; neem een “griepprik” en die is verkrijgbaar bij Stap1 coaching met het Talentenpaspoort en als je uitgebreid aan de slag wil het VIP-Traject.

Je kunt je hier inschrijven voor een gratis vrijblijvend gesprek.

Ik zal zorgen voor een lekker bakje chips op tafel 😉.
Kom achter wat er bij jou past