Een van de moeilijkste of dapperste keuzes die je in je leven kunt maken is het vragen om hulp. Door je af te vragen door wie laat ik mij een tijdje helpen? Wie of welke methode kan mij inzichten geven waar ik iets aan kan hebben?

Dat zijn kwetsbare vragen. Zeker als we gewend zijn om veel zelf te doen en zelf op te lossen. Waar het misschien normaal is voor jou om je schouders eronder te zetten, en nog even vol te houden. 

Je hebt moed nodig om te zeggen ‘ik loop met iets rond en ik wil me laten helpen, want ik weet het zelf niet zo goed’. Het is enorm knap om te stoppen met alles zelf te doen en om hulp te vragen!

Ik voel hoe bijzonder het is wanneer iemand bij mij aanklopt. Wanneer iemand de eerste stap zet. Ik vind het enorm dapper als iemand uitgedaagd wil worden op een andere manier te kijken.

Het geeft veel verbinding als iemand om hulp vraagt, want ik deel ook waar ik op dat moment ben en ik durf kwetsbaar te zijn als coach. Want ik vind dat we vanuit gelijkwaardigheid samen de meest mooie dingen creëren.