Dat denk ik vaak, voordat ik op vakantie ga. Op dit moment is die vakantie zelfs een 3 maanden sabbatical. In die 3 maanden zou je toch vanzelf tot rust moeten komen. Toch?

Voor de sabbatical had ik o.a. als doel gesteld om maximaal tot rust te komen en lekker met z’n 3e te zijn.

De werkelijkheid was dat we vooral veel bezig waren met onszelf bezig te houden. Zo moesten we elke dag iets nuttigs doen. En niet lang op 1 plek staan met onze camper, want we willen veel verschillende dingen meemaken. Stel je toch voor dat we ons gaan vervelen!

Wat ook betekent dat op elk moment, wanneer Deen zichzelf vermaakte, ik meteen op mijn mobiel zat. Koekoek! Gelukkig heb ik de tijd om me dit te realiseren en ben ik in actie te gekomen. 

En met in actie komen bedoel ik; weg met die telefoon en weg met minimaal 5 nachten op 1 plek zijn. 

Door die telefoon vulde mijn hoofd zich met nog meer to do’s, dingen die beter zouden kunnen, afleidingen en negatieve gedachten over wat ik niet heb ipv wat ik wel heb. Dus: weg met die lelijke verslaving om continue naar dat stemmetje te luisteren die aantal likes, WhatsApp berichten en NOS updates wil checken. Dat boeit nu even niet, maakt niet gelukkig en zeker niet rustig! 

Dus nu bewust weinig WiFi, data uitgezet en lekker cliché ‘genoten van t moment’. 

5 nachten op dezelfde plek is ook één van de beste keuzes geweest. We hebben er ook gelijk een ‘zon, zee en strand vakantie’ van gemaakt. En we proberen ons te vervelen. Ja.. we hebben t zwaar ;).

Lekker lummelen, mijmeren en dingen overpeinzen. Heuurrlijk. 

De eerste dag was ik nog nieuwsgierig naar de updates en verzon ik redenen om toch weer naar een nieuwe plek te gaan. “Het is wel erg warm hier”. Een dag later heb ik 10 keer tegen Tjerk gezegd hoe chill in de rust vond, dan maar een paar nachten zweten. Zo simpel en zo’n grote impact! Dat maakt de sabbatical compleet. Want we zijn maximaal aan t herstellen van een giga chaotisch (werk)periode. 

Mijn grootste leerschool van deze sabbatical is; hoe mooi de omstandigheden ook zijn, hoe goed je het ook hebt, je rustig voelen gaat niet vanzelf. Om je rustig te voelen moet je in actie komen. 

Wil je ook meer rust? Ik praat er graag eens met je over! Sanne@stap1coaching.nl.