Anderen zien vaak wel jouw grote kwaliteiten en bijzondere talenten. En voor jezelf is het soms zo moeilijk om te bepalen wat nou echt bij jou past, wie jij bent..

Afgelopen week had ik twee gesprekken waarin ik de volgende reactie kreeg: “Ja maar dat is toch geen talent.. dat is toch normaal”

“Oké, ik kan snel beslissingen maken maar dat kan toch iedereen..”
“Ja, ik kan risico’s inschatten maar ik zie ook veel beren op de weg!”
“Ja, ik ben misschien wel creatief maar dat zijn zo veel mensen”

Voor jou zijn die dingen die je goed kunt misschien normaal. En kijk je al snel naar wat je niet doet of kunt. Misschien herken jij dat ook wel:

👉Dat je goed doordacht ergens over na kunt denken. Maar dat je onder de indruk bent van iemand die snel beslist.
👉Dat je goed bent in meebewegen met de ander en sferen goed aanvoelt. Maar dat je het wel lekker zou zijn om je eigen mening krachtiger te geven.
👉Dat je altijd veel ideeën hebt en dat je gedachten van hier naar daar gaan, maar dat je veel liever beter zou willen zijn in structuur aanbrengen en accuraat zou willen werken.

Kun jij soms ook jaloers zijn op datgene wat jij niet bent?

Stel je eens voor dat je vanaf nu volledig trots gaat zijn op wie jij bent en wat er bij jou past. Dat je bewust jouw talenten gaat inzetten en er je voordeel uithaalt. En dat je ziet dat het niet normaal is, maar dat je bijzonder bent!

Stel je eens voor dat jij je leven zo inricht, zodat jij alles wat er bij jou past gaat inzetten. Wat een verschil zou dat maken!

Ik kan je nu vragen een lijstje te maken met de dingen die je goed kunt en die je graag doet. Zoals zo veel coaches doen.. Dat zal zeker wat inzicht geven. Maar een veel grondige en snellere manier is het invullen van een vragenlijst voor jouw persoonlijke talentenpaspoort.

Dan zie je wie jij bent en wat bij jou past. En daar kunnen we heel veel (leuke) dingen uithalen! Check maar eens een aantal verhalen van mensen die je voor gingen:
https://www.stap1coaching.nl/recensies/

Groetjes! 🙋‍♀️