Wat moet je?!

Hoe druk ben jij? Wat moet je vandaag nog doen? Schiet er nu van alles door je hoofd? Misschien moet je werken, je huis moet schoon zijn, je werk moet af zijn en je moet vanavond eigenlijk nog sporten. Je moet nog van alles…

Daarnaast moet je over het algemeen ook gezellig en aardig zijn. Je omgeving moet tevreden zijn, je moet er goed uitzien én een fijne relatie en carrière hebben. Van wie “MOET” jij dat eigenlijk allemaal?
En hoe ga jij dat allemaal volhouden?

Het moeten kan je stress, druk en spanning opleveren. We moeten zoveel van onszelf. En zo leg jij jezelf een druk op die misschien niet goed voor je is. Je legt de lat onrealistisch hoog. Want wat MOET er nou echt?

Ga eens na bij jezelf, wat moet jij vandaag van jezelf? En zijn dat de dingen die bij jou passen? Die je echt leuk vindt om te doen? Wat gebeurt er als je het niet doet? Vergaat dan de wereld en ga je er aan dood? Vraag jezelf dat eens af, wanneer je weer een moetje hebt. Moet het echt? En van wie dan?

Ik moet ook veel van mezelf, maar gelukkig steeds minder. Al had ik tijdens het schrijven van dit bericht nog een grote MOET. Dit bericht moet iedereen goed vinden en het moet perfect geschreven zijn. Maar weet je, ik moet lekker even niks. Dus ik hoop dat dit berichtje jou in ieder geval aan het denken zet, maar je moet natuurlijk niks.

Begrijp me niet verkeerd want ik weet het, sommige dingen moeten nou eenmaal. Maar over veel dingen heb jij de regie, het is jouw leven! Dus wat ga jij vandaag niet moeten?