Je kent het wel, je loopt langs een druk terras en net daar struikel je. Of voor de wintersporters onder ons; je skiet of snowboard onder een lift door en net dáár val je en krijg je een volle lading sneeuw achter je broek. Lekker dan. Iedereen kijkt. Je bent de héééle afdaling niet gevallen, waarom nou juist hier?

Nou juist daar.. omdat je waarschijnlijk denkt ‘niet vallen niet vallen niet vallen‘ je onderbewuste hoort dan: ‘vallen vallen vallen’. En daar ga je.. je onderbewuste kent namelijk het woordje ‘niet’ niet..

En net voor dat moment van vallen, ben jij je waarschijnlijk ook bewust van jezelf. Hoe je aan het lopen bent of hoe je aan het skiën bent. En je denkt daarna precies te weten hoe anderen reageren op jouw valpartij. Misschien wel zoals jij zou reageren of wat jij zou denken?

Invullen voor de ander kunnen we vaak goed. Je denkt te weten hoe die ander zich voelt en wat diegene denkt, maar eigenlijk weet je het niet. Die ander kan 100 andere gedachten hebben over jouw valpartij. En veel waarschijnlijker nog; die ander is helemaal niet bezig met jou. De kans is groot dat die ander namelijk ook bezig is met zichzelf of denkt aan een eigen herinnering door jouw valpartij. Of ziet jouw valpartij niet eens.

Zo dat lucht weer op toch 😊 je hoeft dus niet bezig te zijn met de gedachten van anderen. De volgende keer denk je “ik loop of ski hier heerlijk in het zonnetje”.