Het wisselen van baan kan een verleidelijke oplossing lijken als je je ongelukkig voelt op je werk. Misschien denk je dat een nieuwe baan je zal bevrijden van het gevoel dat je vastzit en dat je eindelijk een baan zult vinden waar je wel tevreden mee bent. Maar voordat je besluit om een nieuwe baan te zoeken, is het belangrijk om te onderzoeken waar dat rotgevoel vandaan komt.

Een van de belangrijkste dingen om te onthouden is dat de meeste mensen niet huppelend naar hun werk gaan. Het is heel normaal om af en toe een off-day te hebben en het gevoel te hebben dat je vastzit in je werk. Het kan helpen om jezelf af te vragen of je misschien te hoge verwachtingen hebt van je werk en of je misschien te streng bent voor jezelf.

Het kan ook zijn dat je de verkeerde standaard hebt voor wat je wilt bereiken op je werk. Veel mensen streven naar een carrière die perfectie benadert, maar dit is meestal niet realistisch. Het is belangrijk om te onthouden dat je niet perfect hoeft te zijn om succesvol te zijn in je carrière. Soms is goed gewoon goed genoeg.

Als je je ongelukkig voelt op je werk, kan het ook zijn dat je behoeften niet worden vervuld. Dit kan variëren van een gebrek aan uitdaging tot een gebrek aan ondersteuning van je collega’s en leidinggevenden. Probeer te achterhalen wat je precies mist en hoe je deze behoeften kunt vervullen, zodat je je weer tevreden voelt op je werk.

Het is belangrijk om te onthouden dat het veranderen van baan niet altijd de oplossing is voor je ongelukkige gevoel. Soms kan het zelfs averechts werken als je in een vergelijkbare situatie terechtkomt. Het is beter om eerst te onderzoeken waar je ontevredenheid vandaan komt en dan te kijken hoe je dat kunt veranderen.